Färjestadens bibliotek

Det är aldrig långt till biblioteket. I Mörbylånga kommun finner du tre folkbibliotek, i Mörbylånga, Degerhamn/Södra Möckleby och Färjestaden. Färjestadens bibliotek finns inne på Ölands köpstad. Runt om i köpstaden finns det skyltar som visar vägen till oss.

På Biblioteket kan du låna, läsa, leka, studera, släktforska, umgås eller bara vila en stund. Vi har även en konstavdelning där aktuell konstutställning finns att betrakta och inspireras av. Där finns också en foto- och filmavdelning. Missa inte heller att besöka våra Ölandshyllor, där du kan läsa mer om Ölands historia, deckare som är skrivna på Öland och diktsamlingar från lokala författare.

På Färjestadens bibliotek erbjuder vi en speciell service som kallas för meröppet. Vad innebär då meröppet? Meröppet är ett system som gör biblioteket tillgängligt för dig som låntagare även den tid då det inte finns personal på plats. Mellan kl. 07:00-22:00 kan våra meröppetlåntagare besöka biblioteket och själv låna, återlämna eller läsa böcker. Visst låter det trevligt? Har du lånekort på biblioteket? Då kan du via hjälp av personal registrera dig som meröppetlåntagare!

Besök vår webbsida!
På vår webbsida kan du söka efter allt som finns i bibliotekets katalog, ansöka om lånekort, lämna inköpsförslag, se öppettider och läsa mer om vad som är på gång på biblioteket.

Följ oss på sociala medier!
Du kan även följa oss på Facebook och Instagram där vi publicerar allt från nyheter till aktiviteter på Biblioteken i Mörbylånga och Färjestaden. Du hittar oss under: BibliotekenMörbylångakommun

Öppettider

Bemannade öppettider
Mån 13.00-18.00
Tis 10.00-18.00
Ons-Fre 10.00-16.00
Lör 10.00-13.00

Meröppet
07.00-22.00 Varje dag året om

Telefon

0485-471 69